Geplaatst op

Zipforce vertegenwoordigt Zweden op de Wereldtentoonstelling in Dubai

Zipforce is een van de Zweedse innovaties die te zien zal zijn in het Zweedse paviljoen wanneer de wereldtentoonstelling Expo 2020 in Dubai op 1 oktober 2021 opent.

Het comité voor de deelname van Zweden aan Expo 2020 in Dubai heeft Zipforce geselecteerd als een van de Zweedse producten en innovaties die het beste van Zweden en het Zweedse bedrijfsleven vertegenwoordigen.

De Wereldtentoonstelling duurt 6 maanden vanaf de start in oktober dit najaar en zal naar verwachting meer dan 20 miljoen bezoekers trekken. Expo 2020 volgen

Het thema van de wereldtentoonstelling in Dubai is ‘Connecting Minds – Creating the Future’. Bijna 190 landen nemen deel aan de tentoonstelling, die loopt tot 31 maart 2022. Ongeveer 15 Zweedse bedrijven zijn geselecteerd om de meest innovatieve oplossingen op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit te presenteren in het Zweedse paviljoen.

“Het is bijzonder verheugend dat Zipforce de kans krijgt om deel uit te maken van het initiatief dat de Zweedse regering uitvoert in verband met de Wereldtentoonstelling in Dubai. Ik ben er trots op dat Zipforce is uitgekozen als een van de Zweedse bedrijven om het beste van Zweedse innovatie te laten zien met een focus op milieu, mobiliteit en recycling”, zegt Måns Bengtsson, oprichter van Zipforce.

Zipforce maakt van elke gewone fiets een elektrische fiets met een kleine, draagbare elektrische motor die op de fiets wordt gemonteerd – slim, snel en gemakkelijk. De motor kan gemakkelijk van de ene fiets naar de andere worden overgezet, dus er hoeft niet te worden geïnvesteerd in een nieuwe e-bike, waardoor natuurlijke hulpbronnen worden gespaard. De draagbare elektrische motor wordt met een paar klikken bevestigd aan de gemonteerde beugel en de Zipforce levert stroom wanneer de fietser dat nodig heeft.

Zipforce wordt gelanceerd in 2020 en is gepatenteerd en ontwikkeld door oprichter Måns Bengtsson. De industrialisatie is uitgevoerd in samenwerking met Tritech, Lagan Plåtprodukter en onafhankelijke consultants. Zipforce wordt verkocht in zijn eigen online winkel. De productie wordt gedaan door Lagan Plåtprodukter buiten Ljungby in Småland.

– “We hebben een paar jaar intensief gewerkt aan het creëren van een eenvoudig lifestyleproduct voor milieubewuste mensen dat leidt tot een gezonde levensstijl en tegelijkertijd bijdraagt aan minder klimaatimpact en een beter gebruik van de hulpbronnen van de aarde,” zegt Måns Bengtsson.

De Wereldtentoonstelling duurt 6 maanden vanaf de start in oktober en zal naar verwachting meer dan 20 miljoen bezoekers trekken.

Feiten over Zipforce

Een elektrische fietsmotor – motor, controller en batterij in één!
Wordt bevestigd aan een gewone fiets en verandert hem in een elektrische fiets.
Maximumsnelheid 25 km/u
Gewicht 2,7 kg
Actieradius 35-65 km, afhankelijk van terrein en rijstijl
Kan gemakkelijk worden verplaatst tussen verschillende fietsen
Ontwikkeld en geproduceerd in Zweden
Volg Expo 2020 op www.expo2020.se