Vaak gestelde Vragen

FAQ

Vaak gestelde Vragen

Hier vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen

Wat vinden onze gebruikers van ons?

Zipforce is geschikt voor iedereen! Misschien een extraatje voor jou die…
Soms parkeert u uw fiets op onveilige plekken.
Heb al een favoriete fiets.
Soms zelf wil trappen en soms hulp krijgen van een elektrische motor.
Een elektrische motor wil kunnen delen tussen verschillende fietsen.

Zipforce is gemonteerd op het voor- of achterwiel met behulp van een unieke houder. De houder is ontworpen om zoveel mogelijk fietsen te passen.

Modell Zipforce Distance
Nominaal uitgangsvermogen motor: 250 W
Batterijspanning: 22,2 V
Batterij: 16 Ah/350 Wh
Oplaadtijd: 4 uur (oplader van 4 A)
Geschatte actieradius max/min: 70 km/30 km (43/18 mijl)
Maximumsnelheid met ondersteuning: 25 km/u
Gewicht van motor en accu: 2,9 kg
Gewicht beugel en pedaalsensor: 0,3 kg
Gewicht lader: 0,4 kg
Afmetingen motor: 275x140x85 mm
PAS-verbinding: Draadloos

Modell Zipforce Slim
Nominaal uitgangsvermogen motor: 250 W
Batterijspanning: 22,2 V
Batterij: 9,6 Ah/211 Wh
Oplaadtijd: 2,5 uur (oplader van 4 A)
Geschatte actieradius max/min: 40km/20km (24/12 mijl)
Maximumsnelheid met ondersteuning: 25 km/u
Gewicht motor en accu: 2 kg
Gewicht beugel en pedaalsensor: 0,3 kg
Gewicht lader: 0,4 kg
Afmetingen motor: 275x107x80 mm
PAS-verbinding: Draadloos

Modell Zipforce ONE
Nominaal uitgangsvermogen motor: 250 W
Batterijspanning: 22,2 V
Batterij: 14,5 Ah/313,2 Wh
Oplaadtijd: 4 uur (oplader van 4 A)
Geschatte actieradius max/min: 60km/30km (38/19 mijl)
Maximumsnelheid met ondersteuning: 25 km/u
Gewicht motor en accu: 2,7 kg
Gewicht beugel en pedaalsensor: 0,4 kg
Gewicht lader: 0,4 kg
Afmetingen motor: 270x140x85 mm
PAS-verbinding: Kabel

Zipforce werkt het beste met normale fietsbanden die bedoeld zijn om op de weg te fietsen, maar kan ook worden gebruikt met ruwere banden met patronen, zolang het midden dezelfde vorm heeft over de hele band. De banden moeten altijd goed opgeblazen zijn om Zipforce betrouwbaar te laten werken. Off-road banden zijn niet geschikt voor Zipforce.

Geschikte bandenpatronen voor Zipforce

Wanneer je trapt, detecteert een pedaalsensor je trapfrequentie en start de motor – het rubberen wiel dat tegen de banden van de fiets rust, draait en stuwt de fiets naar voren.

Bij volledige hulp tijdens normaal fietsen gaat de batterij ongeveer 30-40 km mee met de modellen ONE en Distance. Als je zelf veel helpt, gaat de accu tot 70 km mee. Slim heeft een kleinere batterij en dus een korter bereik. Zipforce is ook uitgerust met regeneratief remmen dat zorgt voor een lichte motorrem en tegelijkertijd de batterij oplaadt.

Elektrische fietsen zijn wettelijk beperkt tot 25 km/u, en dit geldt ook voor Zipforce. Bij hogere snelheden stopt de motor met draaien, maar toch kun je, met je eigen kracht, de fiets natuurlijk naar hogere snelheden brengen.

Zipforce is een draagbare elektrische motor die je op het voor- of achterwiel van je gewone fiets monteert om er een elektrische fiets van te maken. Tijdens het fietsen klikt u gewoon op de Zipforce-ondersteunende motor in de bijbehorende houder. Met extra houders kun je je Zipforce ook tussen verschillende fietsen wisselen.

Als uw Zipforce product defect raakt, neem dan contact op met onze Customer Support die samen met u zal beoordelen of uw apparaat moet worden gerepareerd of vervangen. We sturen je dan per e-mail een retouretiket en vragen je om het product naar ons terug te sturen. Als je product onder de garantie valt, repareren we het, maar als het product niet gerepareerd kan worden, sturen we een vervangend product. Als de garantie op het product is verlopen, kunt u het product naar ons opsturen en wij nemen contact met u op met een schatting.

De meeste fietsmanden passen goed bij Zipforce. We verkopen een beugel waardoor de fietsmand hoger komt als je fietsmand te dicht bij de band komt. Neem contact op met onze Customer Support en we helpen je verder.

De meeste fietsmanden werken goed met Zipforce.

Wij verkopen een beugel die ervoor zorgt dat de fietsmand hoger komt als je fietsmand te dicht op het dek staat.

Uw Zipforce bevat geavanceerde componenten in de vorm van printplaten en batterijen, die een belasting vormen voor het milieu. Onze ambitie is dan ook om de onderdelen die wij via retourzendingen ontvangen zoveel mogelijk te hergebruiken. De componenten ondergaan een kwaliteit- en functiecontrole en worden vervolgens hergebruikt in onze Refurbished-producten.

Een lege batterij duurt ongeveer 4 uur om volledig op te laden met de meegeleverde oplader voor de modellen One en Distance. De batterij van Zipforce Slim duurt ongeveer 2,5 uur om volledig op te laden.

Houd er rekening mee dat u alleen de originele Zipforce-oplader 4A 25.2V gebruikt om uw Zipforce op te laden, of een andere oplader die door Zipforce AB is geleverd en die voor dit product is bedoeld. De oplader is aangesloten op de Zipforce voordat deze is aangesloten op het stopcontact. De oplader is uitgerust met een LED die groen licht wanneer de batterij volledig is opgeladen en rood wanneer de batterij is opgeladen. Het rode oplaadlampje op de oplader licht op wanneer deze is aangesloten op het stopcontact. Het volledig opladen van de batterij duurt ongeveer 4 uur, op voorwaarde dat de batterij volledig leeg is. Het is normaal dat de oplader warm wordt. Plaats nooit iets op of in de buurt van de oplader of Zipforce, zodat de warmte niet kan worden weggeblazen. Laad niet in de buurt van ontvlambare materialen. Nadat het opladen is voltooid, moet de oplader worden losgekoppeld. Laat het opladen niet onbeheerd achter. Niet opladen bij temperaturen onder nul of hoge temperaturen. Neem contact op met Zipforce als u vermoedt dat de batterij beschadigd is of als het apparaat is blootgesteld aan invloeden van buitenaf.

Zipforce kan op de meeste fietsen worden gemonteerd, zelfs fietsen met schokabsorberende/verende vorken doen het prima. Sommige modellen vereisen mogelijk iets meer aanpassingen dan andere. De houder is ontworpen om zoveel mogelijk fietsen te passen. Als je het niet zeker weet, stuur dan een foto van je fiets naar de Customer Support, dan kunnen we er naar kijken en je helpen.

Het niveau van de motorische assistentie (hoeveel hulp u wilt) is ingesteld met een draaibare bediening op het apparaat. Je kunt de motor ook instellen via de Zipforce mobiele app. Beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Zipforce is een aparte draagbare elektrische fietsmotor, en geen complete elektrische fiets.

Zipforce is waterbestendig en is goed bestand tegen regen. Zipforce heeft uitgebreide tests ondergaan en is CE-markering volgens de richtlijn elektrische fietsen 2017 die binnen de EU van toepassing is. Dit betekent dat Zipforce voldoet aan dezelfde waterdichtheid eisen als alle elektrische fietsen.

Uw Zipforce wordt geleverd met twee jaar garantie en een retourbeleid van 30 dagen.

Zipforce kan op het achterwiel worden gemonteerd. Denk er in dat geval aan om over te schakelen naar “Reverse Mode” in de app. Montage op het voorwiel komt vaker voor omdat de pakkethouder en het. spatbord vaak in de weg staan van een achterwielmontage.

Wij zijn gevestigd op Dalagatan 76 in Stockholm, Zweden. U bent van harte welkom om Zipforce uit te proberen – stuur een e-mail naar onze Customer Support en wij maken een afspraak.

We gebruiken Li-ion-cellen en de batterij kan 1000 volledige laadcycli van 0-100% aan met blijvend goede prestaties. Als je de batterij moet vervangen, neem dan contact op met onze Customer Support en wij helpen je verder.

Wij bij Zipforce streven ernaar om fietsen naar woon-werkverkeer toegankelijker te maken voor meer mensen. We hopen dat we meer mensen kunnen motiveren om hun auto achter te laten en waar mogelijk voor de fiets te kiezen. Door te kiezen voor een van onze elektromotoren kan fietsen voor meer mensen toegankelijker worden.

Het vervangen van auto’s door fietsen kan de uitstoot aanzienlijk verminderen. Een auto op benzine stoot ongeveer 271 gram CO2e per passagierskilometer uit, terwijl onze motoren in vergelijking veel milieuvriendelijker zijn. Zipforce Slim en Distance stoten respectievelijk 6,5 en 7,09 gram CO2e per kilometer uit.

De Zipforce Slim heeft een CO2e-voetafdruk van 29,3 kg en de Zipforce Distance heeft een CO2-voetafdruk van 40,3 kg. Het gaat hier om de emissies tijdens de productie van de units.

Zipforce heeft ook een hoog recyclingpercentage van 80-90 procent.

De app wordt gedownload via Google Play of de App Store. Met de app kun je instellingen maken voor je Zipforce en informatie bekijken over je Zipforce en fietsen. Je ziet onder andere snelheid, afstand, cadans en statistieken.

Configuratie:

1. Nadat u de app heeft gedownload, zet u uw Zipforce aan en wacht tot het lampje aangaat.

2. Zodra het lampje brandt, opent u de app, tikt u op Scannen en klikt u op het nummer van uw Zipforce-apparaat-ID (Zipforce_xxxx).

3. Voer de standaardcode “1234” in. U kunt uw code wijzigen via ”Set pin”.

4. Je kunt de snelheid ook terugzetten naar bijvoorbeeld 14 km/uur als je niet zo snel wilt fietsen.

5. Om het wachtwoord op het apparaat opnieuw in te stellen, zet u de draaischakelaar op minimaal vermogen in de uit-positie, schakelt u vervolgens het apparaat in en trekt u de draaischakelaar onmiddellijk naar maximaal vermogen en vervolgens weer terug naar minimaal. Het zou dan blauw en rood moeten gaan knipperen vanaf het apparaat, wat betekent dat je geslaagd bent.

Zipforce mobiele app

Uw Zipforce bevat geavanceerde componenten in de vorm van printplaten en batterijen, die een belasting vormen voor het milieu. Om deze last te verminderen, verzoeken wij u uw oude Zipforce aan ons te retourneren. Wij zorgen er dan voor dat zoveel mogelijk van uw Zipforce wordt hergebruikt in ons Refurbished assortiment en dat de overige onderdelen veilig worden gerecycled.

Heeft u geen antwoord gekregen op uw vragen?

Stuur ons een e-mail. Wij zullen zo snel mogelijk reageren en de reactie ook hier op de site plaatsen.