Vaak gestelde Vragen

FAQ

Vaak gestelde Vragen

Hier vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen

Past Zipforce op mijn fiets?


Damesfiets met mand

Standaard fiets

Hybride fiets

Hybride

Racefiets

Racefiets

Bakfiets

Bakfiets

Vouwfiets

Vouwfiets

Veldrijden

Veldrijden

Mountainbike

Mountainbike

Fatbike

Fatbike

Spijkerbanden

Spijkerbanden

Zipforce is geschikt voor iedereen. Misschien pas jij in een van de volgende beschrijvingen?

De actieve

Met het extra motorvermogen kunnen actieve reizigers met gemak langere afstanden afleggen, steile heuvels beklimmen en lange fietstochten maken. Schakel indien nodig de assistentie uit of in.

Forenzen

Zipforce maakt woon-werkverkeer comfortabeler, gemakkelijker en milieuvriendelijker. Misschien fiets je meestal naar je werk, maar wil je niet te bezweet aankomen. Of misschien vermijd je liever de drukte van het openbaar vervoer.

De bewuste

Misschien heb je al een favoriete fiets maar wil je elektrisch gaan rijden. In plaats van een gloednieuwe e-bike te kopen, kan Zipforce je bestaande fiets (of een tweedehands fiets) omtoveren tot een uitstekende e-bike.

De familie

Zipforce kan gemakkelijk worden verplaatst tussen verschillende fietsen, zolang er een beugel op de fiets is gemonteerd. Het is een slimme manier om meer gezinsleden op elektrische fietsen te laten rijden zonder dat je meer elektrische fietsen hoeft te kopen.

De slimme

Diefstal van e-bikes komt vaak voor, vooral in grotere steden waar ze door hun waarde een aantrekkelijk doelwit zijn. Je e-bike op sommige plaatsen achterlaten kan zenuwslopend zijn. Met Zipforce hoeft u zich geen zorgen meer te maken – na uw rit kunt u de motor er gewoon afhalen en meenemen. Zo verklein je het risico dat je je e-bike verliest en loop je alleen het risico dat je je gewone fiets verliest.

De camper-/caravaneigenaar

Misschien wil je zware en dure elektrische fietsen niet op de fietsdrager vervoeren. In plaats daarvan kun je je bestaande fiets en een Zipforce meenemen. De motor maakt het ook gemakkelijker om langere afstanden te fietsen en nieuwe gebieden te verkennen op twee wielen.

De ouderen

Zipforce geeft ouderen een extra duwtje in de rug wanneer ze dat nodig hebben, zodat het gemakkelijker wordt om de omgeving te verkennen en actief te blijven.

Zipforce is gemonteerd op het voor- of achterwiel met behulp van een unieke houder. De houder is ontworpen om zoveel mogelijk fietsen te passen.

Voorwielmontage is gebruikelijker, omdat de hoedenplank en het spatbord vaak in de weg zitten bij achterwielmontage. Als u op het achterwiel monteert, is het belangrijk om in de Zipforce app over te schakelen naar “Reverse Mode”.

Bekijk de Zipforce Slim handleiding hier.
Bekijk hier de Zipforce Distance handleiding.

Als je hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met onze ondersteuning: support@zipforce.se

Modell Zipforce Distance
Nominaal uitgangsvermogen motor: 250 W
Batterijspanning: 22,2 V
Batterij: 16 Ah/350 Wh
Oplaadtijd: 4 uur (oplader van 4 A)
Geschatte actieradius max/min: 70 km/30 km (43/18 mijl)
Maximumsnelheid met ondersteuning: 25 km/u
Gewicht van motor en accu: 2,9 kg
Gewicht beugel en pedaalsensor: 0,3 kg
Gewicht lader: 0,4 kg
Afmetingen motor: 275x140x85 mm
PAS-verbinding: Draadloos

Modell Zipforce Slim
Nominaal uitgangsvermogen motor: 250 W
Batterijspanning: 22,2 V
Batterij: 9,6 Ah/211 Wh
Oplaadtijd: 2,5 uur (oplader van 4 A)
Geschatte actieradius max/min: 40km/20km (24/12 mijl)
Maximumsnelheid met ondersteuning: 25 km/u
Gewicht motor en accu: 2 kg
Gewicht beugel en pedaalsensor: 0,3 kg
Gewicht lader: 0,4 kg
Afmetingen motor: 275x107x80 mm
PAS-verbinding: Draadloos

Modell Zipforce ONE
Nominaal uitgangsvermogen motor: 250 W
Batterijspanning: 22,2 V
Batterij: 14,5 Ah/313,2 Wh
Oplaadtijd: 4 uur (oplader van 4 A)
Geschatte actieradius max/min: 60km/30km (38/19 mijl)
Maximumsnelheid met ondersteuning: 25 km/u
Gewicht motor en accu: 2,7 kg
Gewicht beugel en pedaalsensor: 0,4 kg
Gewicht lader: 0,4 kg
Afmetingen motor: 270x140x85 mm
PAS-verbinding: Kabel

Zipforce is compatibel met alle fietsen zonder spijkerbanden. Voor de beste prestaties moeten banden relatief glad zijn en ontworpen voor fietsen op de weg, maar zelfs ruigere banden werken zolang het profielpatroon relatief gelijkmatig is op de plek waar de aandrijfrol van de motor in contact komt met de band. Dit is om ervoor te zorgen dat de druk gelijkmatig is.

Voel je je onzeker? Stuur een foto van je motor naar support@zipforce.se en wij helpen je beslissen!

Geschikte bandenpatronen voor Zipforce

Wanneer je trapt, detecteert een pedaalsensor je trapfrequentie en start de motor – het rubberen wiel dat tegen de banden van de fiets rust, draait en stuwt de fiets naar voren.

Als je zelf veel trapt, kan de batterij tot 70 km meegaan als je Zipforce Distance gebruikt. Bij volledige ondersteuning tijdens normaal fietsen gaat de batterij ongeveer 35 km mee.

De batterij in de Zipforce Slim is kleiner en heeft een kleiner bereik. Als je alleen fietst, gaat de batterij tot 40 km mee en met volledige ondersteuning tijdens normaal fietsen gaat de batterij 20 km mee.

Alle Zipforce motoren zijn uitgerust met regeneratief remmen, waardoor de motor licht wordt afgeremd terwijl de accu wordt opgeladen. De functie kan in de app worden in- of uitgeschakeld. De motorrem wordt geactiveerd met een terugtraprem die de pedalen in die positie houdt.

Elektrische fietsen zijn wettelijk beperkt tot 25 km/u, en dit geldt ook voor Zipforce. Bij hogere snelheden stopt de motor met draaien, maar toch kun je, met je eigen kracht, de fiets natuurlijk naar hogere snelheden brengen.

Zipforce is een draagbare elektrische motor die je op het voor- of achterwiel van je gewone fiets monteert om er een elektrische fiets van te maken. Tijdens het fietsen klikt u gewoon op de Zipforce-ondersteunende motor in de bijbehorende houder. Met extra houders kun je je Zipforce ook tussen verschillende fietsen wisselen.

Als uw Zipforce product defect raakt, neem dan contact op met onze Customer Support die samen met u zal beoordelen of uw apparaat moet worden gerepareerd of vervangen. We sturen je dan per e-mail een retouretiket en vragen je om het product naar ons terug te sturen. Als je product onder de garantie valt, repareren we het, maar als het product niet gerepareerd kan worden, sturen we een vervangend product. Als de garantie op het product is verlopen, kunt u het product naar ons opsturen en wij nemen contact met u op met een schatting.

De meeste fietsmanden passen goed bij Zipforce. We verkopen een beugel waardoor de fietsmand hoger komt als je fietsmand te dicht bij de band komt. Neem contact op met onze Customer Support en we helpen je verder.

De meeste fietsmanden werken goed met Zipforce.

Wij verkopen een beugel die ervoor zorgt dat de fietsmand hoger komt als je fietsmand te dicht op het dek staat.

Zipforce bevat geavanceerde onderdelen, zoals printplaten en batterijen, die op verantwoorde wijze moeten worden behandeld.

Als u een Zipforce naar ons terugstuurt, zorgen wij ervoor dat de werkende onderdelen worden hergebruikt terwijl de andere onderdelen worden gerecycled. Door gebruik te maken van deze componenten ontstaan nieuwe, volledig functionele Zipforce apparaten die we Refurbished noemen. Elke unit ondergaat een strenge kwaliteits- en functiecontrole om dezelfde standaard als nieuwe units te garanderen, en wordt soms tegen een gereduceerde prijs aangeboden. We streven naar maximaal hergebruik van onderdelen om onze impact op het milieu te beperken.

Het duurt ongeveer 4 uur om een ontladen batterij volledig op te laden met de meegeleverde oplader voor het Distance-model. De batterij van Zipforce Slim duurt ongeveer 2,5 uur om volledig op te laden.

Houd er rekening mee dat u alleen de originele Zipforce-oplader 4A 25.2V gebruikt om uw Zipforce op te laden, of een andere oplader die door Zipforce AB is geleverd en die voor dit product is bedoeld. De lader wordt aangesloten op Zipforce voordat hij in het stopcontact wordt gestoken.

De oplader is uitgerust met een LED die groen licht wanneer de batterij volledig is opgeladen en rood wanneer de batterij is opgeladen. Het rode oplaadlampje op de oplader licht op wanneer deze is aangesloten op het stopcontact.

Het volledig opladen van de batterij duurt ongeveer 4 uur, op voorwaarde dat de batterij volledig leeg is. Het is normaal dat de oplader warm wordt. Plaats nooit iets op of in de buurt van de oplader of Zipforce, zodat de warmte niet kan worden weggeblazen. Laad niet in de buurt van ontvlambare materialen. Nadat het opladen is voltooid, moet de oplader worden losgekoppeld. Laat het opladen niet onbeheerd achter. Niet opladen bij vriestemperaturen of hoge temperaturen.

Neem contact op met Zipforce als u vermoedt dat de batterij beschadigd is of als het apparaat is blootgesteld aan invloeden van buitenaf.

Bij onze huidige Zipforce Slim- en Distance-modellen is het geluidsniveau aanzienlijk verlaagd door een nieuw verbeterd chassis en een nieuwe motor.

Het geluid dat je ervaart bij het gebruik van je Zipforce is voornamelijk afhankelijk van het type band dat je op je fiets hebt – een gladder profiel resulteert in een lager bandengeluid. Bandengeluid wordt ook beïnvloed door de leeftijd van de band, dus een nieuwere band met zacht rubber zal minder lawaai maken in vergelijking met oudere, hardere banden. Ten slotte kan geluid ook variëren met de weersomstandigheden.

Het ondersteuningsniveau van de motor, d.w.z. hoeveel hulp je wilt, stel je eenvoudig in met een knop op het apparaat of via de Zipforce mobiele app.

Zipforce is waterbestendig en is goed bestand tegen regen. Zipforce heeft uitgebreide tests ondergaan en is CE-markering volgens de richtlijn elektrische fietsen 2017 die binnen de EU van toepassing is. Dit betekent dat Zipforce voldoet aan dezelfde waterdichtheid eisen als alle elektrische fietsen.

Uw Zipforce wordt geleverd met twee jaar garantie en een retourbeleid van 30 dagen.

Zipforce is een draagbare elektrische motor die je op je gewone fiets kunt bevestigen om hem om te bouwen tot een e-bike. Als je klaar bent om te fietsen, klik je de Zipforce in de gemonteerde beugel. Met de extra beugel kun je je Zipforce ook verplaatsen tussen verschillende fietsen.

Wij zijn gevestigd op Dalagatan 76 in Stockholm, Zweden. U bent van harte welkom om Zipforce uit te proberen – stuur een e-mail naar onze Customer Support en wij maken een afspraak.

We gebruiken Li-ion-cellen en de batterij kan 1000 volledige laadcycli van 0-100% aan met blijvend goede prestaties. Als je de batterij moet vervangen, neem dan contact op met onze Customer Support en wij helpen je verder.

Wij bij Zipforce streven ernaar om fietsen naar woon-werkverkeer toegankelijker te maken voor meer mensen. We hopen dat we meer mensen kunnen motiveren om hun auto achter te laten en waar mogelijk voor de fiets te kiezen. Door te kiezen voor een van onze elektromotoren kan fietsen voor meer mensen toegankelijker worden.

Het vervangen van auto’s door fietsen kan de uitstoot aanzienlijk verminderen. Een auto op benzine stoot ongeveer 271 gram CO2e per passagierskilometer uit, terwijl onze motoren in vergelijking veel milieuvriendelijker zijn. Zipforce Slim en Distance stoten respectievelijk 6,5 en 7,09 gram CO2e per kilometer uit.

De Zipforce Slim heeft een CO2e-voetafdruk van 29,3 kg en de Zipforce Distance heeft een CO2-voetafdruk van 40,3 kg. Het gaat hier om de emissies tijdens de productie van de units.

Zipforce heeft ook een hoog recyclingpercentage van 80-90 procent.

De app wordt gedownload via Google Play of de App Store. Met de app kun je instellingen maken voor je Zipforce en informatie bekijken over je Zipforce en fietsen. Je ziet onder andere snelheid, afstand, cadans en statistieken.

Configuratie:

1. Nadat u de app heeft gedownload, zet u uw Zipforce aan en wacht tot het lampje aangaat.

2. Zodra het lampje brandt, opent u de app, tikt u op Scannen en klikt u op het nummer van uw Zipforce-apparaat-ID (Zipforce_xxxx).

3. Voer de standaardcode “1234” in. U kunt uw code wijzigen via ”Set pin”.

4. Je kunt de snelheid ook terugzetten naar bijvoorbeeld 14 km/uur als je niet zo snel wilt fietsen.

5. Om het wachtwoord op het apparaat opnieuw in te stellen, zet u de draaischakelaar op minimaal vermogen in de uit-positie, schakelt u vervolgens het apparaat in en trekt u de draaischakelaar onmiddellijk naar maximaal vermogen en vervolgens weer terug naar minimaal. Het zou dan blauw en rood moeten gaan knipperen vanaf het apparaat, wat betekent dat je geslaagd bent.

Zipforce mobiele app

Stuur uw oude Zipforce naar ons terug. Vi ser till att ta vara på alla fungerande komponenter och återvinna resterande komponenter på ett korrekt sätt.

Heeft u geen antwoord gekregen op uw vragen?

Stuur ons een e-mail. Wij zullen zo snel mogelijk reageren en de reactie ook hier op de site plaatsen.

Wat vinden onze gebruikers van ons?