Over ons

Over ons

Zipforce geeft bestaande fietsen een nieuw leven. Zowel productontwikkeling als productie vinden plaats in Zweden. Voor u als klant betekent dit zekerheid dat we altijd componenten kiezen die voldoen aan onze hoge normen en kwaliteit en dat we verantwoordelijkheid kunnen nemen voor u als klant en uw Zipforce product voor, tijdens en na uw eigendom. We hebben een passie voor slim en creatief recyclen en willen verkeers- en vervoersproblemen wereldwijd oplossen en tegelijkertijd een actieve en gezonde levensstijl bevorderen.

HET BEGON MET EEN PENDELDROOM

Zipforce-oprichter Måns Bengtsson kwam op het idee voor Zipforce toen hij in 2016 langer naar zijn werk moest pendelen. Måns wilde van en naar het busstation fietsen, maar hij wilde zijn dure elektrische fiets niet bij het station achterlaten vanwege het risico op diefstal. In plaats daarvan dacht hij aan een kleine elektrische motor die gemakkelijk van de motor te verwijderen was en gemakkelijk in zijn tas kon worden meegenomen.

Vier jaar later was er een eindproduct, de draagbare en slimme elektrische fietsmotor.

In het voorjaar van 2020 werd de Zipforce ONE elektrische motor met onmiddellijk succes gelanceerd in Zweden. In 2022 werden twee nieuwe producten gelanceerd: Zipforce Slim en Zipforce Distance. In 2022 begon het bedrijf ook met een uitbreiding in de EU.

Het product wordt gemaakt in Lagan in Småland, Zweden. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het centrum van Stockholm. Zipforce is gepatenteerd in Zweden en er wordt gewerkt aan een internationaal patent. Zipforce is ook modelbeschermd in de EU en China.

Net als het wiel opnieuw uitvinden, met de focus op bewustzijn

“Zipforce is opgericht om een zuinig en slim alternatief te creëren in de markt van elektrische fietsen. Onze visie is om bestaande fietsen te elektrificeren en nieuw leven in te blazen. Met zoveel bestaande fietsen over de hele wereld kunnen we iets geweldigs doen.”

Carl Petruson
Bestuursvoorzitter Zipforce AB

Zipforce ONE Black

ONZE MISSIE

Wereldwijd zijn er meer dan een miljard gewone fietsen. De missie van Zipforce is om de bestaande fietsen van onze planeet op een slimme en kosteneffectieve manier te elektrificeren door creatief hergebruik en transformatie tot een product met een nog hogere waarde.

Zipforce zal een slim alternatief zijn voor een puur elektrische fiets omdat de gebruiker Zipforce op zijn bestaande fiets kan monteren en dus geen nieuwe elektrische fiets hoeft te kopen. De elektrische motor kan ook tussen verschillende fietsen worden verplaatst, zodat meer mensen in het gezin elektrisch kunnen rijden.

ONZE VISIE

Onze visie is om bestaande fietsen een nieuw leven te geven, waarbij zowel energie als verschillende soorten grondstoffen worden bespaard.

Onze langetermijnambitie is om in de komende jaren meer dan 250.000 bestaande fietsen om te vormen tot slimme en betaalbare e-bikes. Met de snelmontage-elektromotor kan iedereen die een gewone fiets heeft, deze ombouwen tot een e-bike. Zipforce geeft een extra impuls aan alle bewuste mensen in de wereld.

Zipforce ONE Black

Cykelfrämjandet 1934

RITSEN EN FIETSPROMOTIE OP HETZELFDE FIETSPAD

We zijn een trotse partner van Cykelfrämjandet, dat zich inzet voor een betere, veiligere en aantrekkelijkere fietsomgeving. Fietsen is natuurlijk de slimste en handigste manier om je te verplaatsen – het is goed voor je gezondheid, het klimaat, het milieu en je portemonnee.

Power to your bike

De Zipforce conversiekit maakt van uw gewone fiets een e-bike.